Bantuan Persekolahan Beri Semangat!

10 Mac – Bagi Nur Adhi Eryna, tanggungjawab terhadap lima adik beradiknya adalah keutamaan, walaupun beg sekolahnya tidak berganti selama empat tahun. Ia bukan halangan baginya, malah menjadi semangat baru.

Hari ini, dia bersama ratusan pelajar lain menerima bantuan daripada Yayasan Pelajaran Mara. Kini, impian untuk menyiapkan persekolahan adik-adik tercapai, berkat inisiatif Kerajaan Negeri Melaka.

“Usaha memajukan pendidikan adalah amanah yang tidak boleh diabaikan. Dengan bantuan ini, kami berharap agar setiap anak dapat mengejar impian mereka tanpa halangan. Teruskan usaha anda dalam melahirkan generasi emas negara!” – Ketua Menteri Datuk Seri Utama Ab Rauf Yusoh berkata demikian ketika berucap pada Program Bantuan Khas Bantuan Persekolahan YPM 2024 di Villa D’Acqua, Kampung Pulau, Masjid Tanah hari ini.

Komitmen Kerajaan Negeri Melaka dalam memperkasa pendidikan adalah sangat tinggi. Terima kasih, Ketua Menteri Datuk Seri Utama Ab Rauf Yusoh, atas usaha gigih dalam menjayakan program bantuan ini!

Ikuti kami di Telegram:
https://t.me/melakatv

#PendidikanUntukSemua #KasihSayang #KerajaanNegeriMelaka
#MelakaHariIni
#MHI
#MelakaTV

Views:

8 views

Shares
© 2024 Melaka TV - WordPress Theme by WPEnjoy